A hőszigeteléssel nem csak spórolunk

Egyes felmérések szerint Magyarországon még mindig nem hőszigetelt több, mint kétmillió családi ház.

A jól kivitelezett hőszigetelés növeli a komfortérzetet egész éven át, hiszen a téli időszakban jelentős mértékben csökkenthetjük vele a fa, a gáz, vagy az elektromos áram költségeit, míg nyáron a klímahasználat költségeit spórolhatjuk meg vele, ugyanis a homlokzat extra rétegjei nemcsak a nagy hideget tartják odakint, de a meleget is képesek bent tartani.

Sokan nem is gondolnák, de egy átlagos lakás 1 fokkal való csökkentése háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfűtése.

hoszigeteles

Ne csak a spórolás legyen fontos, hanem a környezetvédelem is!

A hőszigetelő rendszer kiépítésének költsége nagyon hamar megtérül, de ezen kívül fontos azt is tudni, hogy lakásunk hőszigetelése nemcsak gazdasági kérdés, hanem rendkívül fontos környezetvédelmi tényező is, hiszen a hatékony hőszigetelés által megtakarítható fűtési igény a globális felmelegedést okozó széndioxid-kibocsátást is csökkenti, és jól gazdálkodik a szűkös fosszilis energiahordozókkal. Ebbe az értelembe véve, tehát a hőszigetelési folyamatok nagy hatással vannak környezetünkre, amit egyértelműen a legfontosabb tényezőnek kell tekinthetünk.  Amikor a hideg időkben kevesebbet kell fűteni, akkor az kevesebb káros anyag kibocsájtással jár együtt.

Környezetkímélő hőszigetelő anyag

Leggyakrabban polisztirol hőszigetelés kerül a családi házak homlokzatára. Az expandált polisztirol habokat gyártó cégek nagymértékben figyelembe veszik a környezetvédelem szempontokat, mivel a polisztirol késztermék térfogatának 98%-a levegő, tehát csak 2%-ban használnak fel alapanyagot. A habosító és a töltőanyag, pedig nem tartalmaz az ózonpajzsot veszélyeztető anyagokat. Ez az anyag a legtisztább energia.

Ha minden lakás le lenne szigetelve Magyarországon, nemcsak, hogy nem emelkedne az áramfogyasztás, de átlagosan még csökkene is. Kutatások szerint hőszigeteléssel akár 40-50%-kal is csökkenhetne a települések energiafelhasználása.

Összességében tehát nemcsak a pénztárcánknak éri meg, de a hatékony hőszigetelés kulcsszerepet játszhat a klímaváltozás és a környezetszennyezés ellen.

Kosárban
There are no products in the cart!
Total
Ft
Vásárlás folytatása