Mindent az üvegmozaikról

Mindent az üvegmozaikról

Az üvegmozaik előnyei:

Az üvegmozaik manapság igen népszerű választás. Természetesen lehet gyönyörű és igényes burkolatot varázsolni, de lehet olyat is, ami nem túl ízléses megjelenést ad, hiszen nem megfelelő üvegmozaik ragasztóval könnyen el lehet rontani a szép látványt. 

Általános szabály: az anyagon való spórolás a lehető legrosszabb dolog amit tehetünk, hiszen ekkor a minőség rovására megy. 

De mi kell hozzá, hogy a megvalósítás tökéletes legyen? Az esztétikus lakásért válaszd a MAPEI üvegmozaik ragasztóit, hiszen ez garantáltan valóra váltja a megálmodott  helyiséget!

Mindent az üvegmozaikról

Az üvegmozaik kétféle kivitelben vásárolható meg: 

  1. mozaikszemek hátára van egy üvegháló ragasztva
  2. a mozaik színére van ragasztva egy papír

Az első eset előnye, hogy felragasztáskor azonnal látszik a végeredmény

A másodiké, pedig az, hogy a mozaikot könnyebb szabdalni. Míg a papír takarja nem látjuk a lehetséges hibákat, és ezenkívül még némi pluszmunkát is igényelhet a papír és maradványainak (ragasztó) eltávolítása.

Mindent az üvegmozaikról

Lépések:

Első fontos lépés,  hogy a falat a vakolás után gletteljük le. Amennyiben medencéről van szó, akkor a vízszigetelést is építsük be. 

Mivel hosszú évekig együtt kell élni az elkészült eredménnyel, ezért nagyon fontos, hogy olyan helyiséget varázsoljunk, ami garantálja a kellemes közérzetet.

Mivel történjen a vakolt fal átglettelése?

Az üvegmozaik ragasztó megválasztásánál lényeges szempont az, hogy a mozaik alatt, ha rossz színű ragasztót választottunk, akkor az átüt. 

Ha teraszburkolásról van szó, akkor érdemes az S osztályú ragasztót választani, mivel a burkolat ez esetben ki van téve a különböző időjárási viszontagságoknak, mint például a meleg hőingadozásnak, melyek miatt a lapok szétrepedhetnek, sőt leválhatnak.

A MAPEI “S” osztályú sragasztó tulajdonságai:

  • Azonnal, erősen fog
  • Gyorsan keményedik, rugalmas állagú
  • Fehér és nagyon finom szemcseszerkezetű
  • Könnyen eldolgozható
  • Könnyen fugázható
  • Padlófűtésre is alkalmas
  • Erkélyek, teraszok és homlokzatok burkolására is kiváló

A glettelés után hagynunk kell másnapig megkötni a ragasztót, majd a szigetelőanyag két, összekevert komponensével is át kell glettelni a falat, majd másnap újabb szigetelő réteget is fel kell hordani.

A falat abban az esetben is át kell glettelni csemperagasztóval, ha nem készült szigetelés. Érdemes fehér színt választani ehhez, hiszen könnyen átüthet a háttér színe, főleg a nagy felületű, világos színű mozaikcsempe esetében. A Mapelastic az elmúlt 30 évben több mint 350 millió négyzetméteren bizonyított.  Ez a termék minden helyiségben tökéletesen alkalmazható. 

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben segítségre van szükséged, keress minket bizalommal! Csatlakozz a burkoló mókusok facebook csoportunkhoz és kövess minket a közösségi oldalainkon!

https://www.facebook.com/groups/540811733074624/learning_content/

https://www.facebook.com/agtotalsolutions/

https://www.instagram.com/agtotalsolutions/

 

Kosárban
There are no products in the cart!
Total
Ft
Vásárlás folytatása