Fugatisztítás

Mindent a fugatisztításról

A fugatisztítás alapjai

Szép látvány az, amikor a fürdőszoba mindenkit elkápráztat a  csillogásával. Sajnos hiába ragyognak a csempék, ha a fekete, sárga vagy szürke fugák tönkreteszik a fürdőszoba összképét. Ez nem csak az esztétika, de a higiénia szempontjából is sok kellemetlenséget vonhat maga után, így fontos a gyors megoldás megtalálása a hatékony és az alapos tisztásra.

Mi okozza a fuga elszíneződését?

A járólap fugái sokszor néhány nap alatt elszíneződnek. Ennek fő oka, hogy nincs betartva a ragasztó száradási ideje, így a ragasztó kioldja magából a gyantát. Ekkor fehér vagy szürke foltokat fedezhetünk fel, ugyanis a meg nem kötött ragasztó átszívja magába a fugát. Erre a problémára az egyetlen megoldás az az, hogy be kell tartani a száradási időt! Az elszíneződés másik oka, pedig az az eset lehet, amikor a fuga anyag kikeverésénél nem megfelelő száradási időt biztosítunk, ekkor általában sötétebb árnyalat lesz a fugából.

Fugatisztítás

Mi lehet a megoldás?

Azt hitted végleg megszabadulhatsz a penésztől, de ismét visszatért a fürdőszobádba?

Az ULTRACOLOR PLUS penészálló fuga olyan speciális tulajdonságokkal bír, amivel megakadályozható a kialakulása! A termék meggátolja a penészedést okozó mikroorganizmusok megtelepedését. Ez az antibakteriális rendszer ellehetetleníti a különböző típusú szagkeltő és foltosodást okozó penészgombák növekedését.

Ha a csempézésnél nem UltraColor Plus fugát alkalmaztál és megjelentek a kellemetlenségek, akkor adunk néhány tanácsot!

Fugatisztítás házilag

Ha nem szívesen használsz vegyi anyagokat tisztításra, de makulátlan és penészmentes fugákat szeretnél, készíts házi súrolószert. A citromlé és az ecet szinte minden baktériumot eltávolít! Keverj össze 10 dkg sót annyi forró citromlével vagy ecettel, hogy sűrű, kenhető masszát kapj. Ezután dörzsöld át vele a fugákat, és hagyd egy óráig állni, majd öblítsd le bő vízzel.

Fugatisztítás

Fugatisztítás vegyszerrel

Ha a fugák rendkívül rossz állapotban vannak, elképzelhető, hogy a házi praktikák már nem válnak be. Szerencsére az AG TOTAL SOLUTIONS KFT. boltjában már lehet kapni kifejezetten erre a célra készült tisztítószereket.

A KERANET folyékon tisztítószer a fugák takarítására kifejlesztett MAPEI termék, ami képes eltávolítani minden olyan szennyeződést, amely megtelepedhet a csempék mélyedései között. A tisztítószer feloldja a legtöbb szennyeződéseket és használata után a kezelt felület visszakapja eredeti ragyogását.

Fugatisztítás

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben segítségre van szükséged, keress minket bizalommal!

Csatlakozz a burkoló mókusok facebook csoportunkhoz és kövess minket a közösségi oldalainkon!

https://www.facebook.com/groups/540811733074624/learning_content/

https://www.facebook.com/agtotalsolutions/

https://www.instagram.com/agtotalsolutions/

 

Kosárban
There are no products in the cart!
Total
Ft
Vásárlás folytatása